divendres, 6 de desembre del 2013

Algunes experiències arquitectòniques amb impressores 3D

Podeu veure alguns dels primers impactes que té el 3D-printing en la construcció.


1. La impressora 3D creada per Enrico Dini el 2008 (D-shape studio) crea peces de tamany real amb una barreja de sorra i un lligant orgànic que produeix una resistència superior al formigó amb portland. Andrea Morgante de l'estudi d'arquitectura Shiro Studio va dissenyar el Radiolaria Pavilon de 10 m d'altura.
Radiolaria Pavilion. Imatge de http://www.dezeen.com/2009/06/22/radiolaria-pavilion-by-shiro-studio/ 
2. Una altra experiència ha estat desenvolupada per la parella Smith|Allen de Califòrnia. L'obra anomenada Echoviren s'ha instal·lat en un bosc de sequoies amb una forma geomètrica inspirada en les cel·lules vegetals dels arbres que l'envolten. L'obra es va fabricar per parts i es va ensamblar "in situ" en un temps breu. El material és un bioplàstic que amb el temps s'anirà degradant sense deixar residus.

Imatge de http://www.dezeen.com/2013/08/21/california-duo-create-worlds-first-3d-printed-architecture/
3. L'arquitecte Adrian Priestman ha dissenyat un recubriment per a nusos d'estructura metàl·lica fabricat amb EFTE i dissenyat amb peces impresses en 3-D que s'ensamblen en obra. L'empresa Vector Foiltec n'ha fet la instal·lació.

Imatge de http://www.dezeen.com/2013/12/02/first-architectural-application-of-3d-printing-adrian-priestman-6-bevis-marks/

En projecte hi ha una casa basada en la topologia de la cinta de Möbius, de l'arquitecte Janjaap Ruijssenaars de Universe Arquitecture. La fabricació serà a càrrec de D-Shape (Enrico Dini). En aquest cas el material seria formigó.
Imatge de http://www.dezeen.com/2013/01/20/dutch-architects-to-use-3d-printer-to-build-a-house/
Un altre projecte és de l'estudi Softkill Design, una casa que s'imprimirà en diferents blocs i s'ensamblaran in situ. La textura de la casa imitaria la forma orgànica dels ossos amb un material de base plàstica.
Imatge de http://www.dezeen.com/2012/10/23/protohouse-by-softkill-design/
L'estudi holandès DUS Architects planeja construir una casa sencera en un dels canals d'Amsterdam amb la impressora 3D KamerMaker.
Imatge de http://www.dezeen.com/2013/03/09/amsterdam-architects-plan-3d-printed-house/

Finalment, l'equip de Neri Oxman del Mediated Matter Group (MIT) vol construir estructures orgàniques seguint el mètode de construcció dels capolls de seda. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada