diumenge, 24 de maig del 2015

Jornada d'innovació BBB - Construmat - SanDPrinted

El passat 23 de maig es va cloure el saló Construmat 2015 amb una jornada sobre innovació. L'esdeveniment estava organitzat per l'IAAC Institute for Advanced Architecture of Catalonia. Val a dir que m'ho vaig passar molt bé i en successius articles aniré explicant algunes de les coses que vaig veure.

Avui començo amb una barreja d'arquitectura i interiorisme
i la fabricació de nous materials. L'anomenada tecnologia SanDPrinted basada en la utilització de la sorra i un aglutinant per aconseguir resultats com els dessota. Fils rígids, amb formes corbes, d'aspecte orgànic i amb la textura granulosa de la sorra.

Resultat del SanDPrinted. Una possible pota de taula?
SanDPrinted és un projecte de Xiyangzi Cao, Shuo Liu i Zeyu Yang de la Bartlett School of Architecture UCL sota la direcció de Daniel Widrig, Stefan Bassing i Soomeen Hahm. Trobareu tota la informació a http://www.xiyangzicao.com/

A la següent imatge podeu veure el procés de fabricació; més semblant a l'artesania que a la industrialització. També podeu veure el vídeo (url).

Fabricació SanDPrinted (http://www.xiyangzicao.com/)
Però els autors no només es plantegen elements decoratius o mobiliari sinó que pensen en projectes arquitectònics més ambiciosos.

Imatge de http://www.xiyangzicao.com/


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada