diumenge, 17 d’abril del 2016

Participació al 1r Congreso Internacional de Mampostería

Els dies 14 i 15 d’abril de 2016 he participat com a ponent convidat al congrès internacional sobre fàbrica que s’ha fet a la Facultad de Ingeniería de la Universidad Autónoma de Chiapas UNACH (Mèxic).

A les portes del congrès
Primer he fet una conferència plenària titulada “Refuerzo de estructuras de mampostería con materiales compuestos”. En aquesta xerrada he parlat de què són els materials compostos i quines són les seves aplicacions en diferents indústries; després m’he centrat en les aplicacions actuals a la indústria de la construcció: des de les que treuen profit de característiques associades a l’eficiència energètica i al disseny arquitectònic, fins a les aportacions de caràcter resistent en els esquelets estructurals; finalment, he explicat les investigacions que hem fet al LITEM sobre reforços en murs de fàbrica amb CFRP i amb TRM. He aprofitat per presentar resultats dels Drs. Bernat [url] i Escrig [url], així com el projecte MURETEX que vam desenvolupar amb l’empresa COMSA.

Fent la conferència
Una segona activitat ha sigut la impartició d’un curs curt sobre “Estrategias de modelización computacional de obras de mampostería”. En aquest curs he explicat els diferents plantejaments en els mètodes d’elements finits i d’elements discrets; també he aprofundit en la descripció dels micromodels i macromodels; he explicat diferents opcions referents a equacions constitutives, mallats, condicions de contorn, etc. Finalment, he descrit el plantejament de micromodelització que va utilitzar el Dr. Bernat en la seva tesi doctoral [url] i els pro/contres dels resultats que va assolir.

El Dr. Cruz, professor de la UNACH, lliurant-me el diploma de participació



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada