Podeu veure alguns dels primers impactes que té el 3D-printing en la construcció.
1. La impressora 3D creada per Enrico Dini el 2008 (
D-shape studio) crea peces de tamany real amb una barreja de sorra i un lligant orgànic que produeix una resistència superior al formigó amb portland. Andrea Morgante de l'estudi d'arquitectura Shiro Studio va dissenyar el Radiolaria Pavilon de 10 m d'altura.
2. Una altra experiència ha estat desenvolupada per la parella Smith|Allen de Califòrnia. L'obra anomenada Echoviren s'ha instal·lat en un bosc de sequoies amb una forma geomètrica inspirada en les cel·lules vegetals dels arbres que l'envolten. L'obra es va fabricar per parts i es va ensamblar "in situ" en un temps breu. El material és un bioplàstic que amb el temps s'anirà degradant sense deixar residus.
3. L'arquitecte Adrian Priestman ha dissenyat un recubriment per a nusos d'estructura metàl·lica fabricat amb EFTE i dissenyat amb peces impresses en 3-D que s'ensamblen en obra. L'empresa
Vector Foiltec n'ha fet la instal·lació.
En projecte hi ha una casa basada en la topologia de la cinta de
Möbius, de l'arquitecte Janjaap Ruijssenaars de Universe Arquitecture. La fabricació serà a càrrec de D-Shape (Enrico Dini). En aquest cas el material seria formigó.
Un altre projecte és de l'estudi Softkill Design, una casa que s'imprimirà en diferents blocs i s'ensamblaran in situ. La textura de la casa imitaria la forma orgànica dels ossos amb un material de base plàstica.
L'estudi holandès DUS Architects planeja construir una casa sencera en un dels canals d'Amsterdam amb la impressora 3D KamerMaker.
Finalment, l'equip de Neri Oxman del Mediated Matter Group (MIT) vol construir estructures orgàniques seguint el mètode de construcció dels capolls de seda.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada